KuCoin Отвори сметка - KuCoin North Macedonia - KuCoin Северна Македонија

Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin


Како да отворите сметка во KuCoin

Како да отворите сметка на KuCoin【PC】

Внесете kucoin.com , треба да видите страница слична на подолу. Кликнете на копчето „ Регистрирај се “ во горниот десен агол. Ги поддржуваме корисниците да регистрираат сметка со мобилен телефон или адреса на е-пошта.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
1. Регистрирајте се со адреса за е-пошта

Внесете ја вашата е-пошта и кликнете на копчето „Испрати код“. Почекајте кодот за потврда на е-поштата да биде испратен до вашето поштенско сандаче и внесете го кодот за потврда што сте го примиле. Потоа поставете ја лозинката за најавување, прочитајте ја и согласете се со „Условите за користење“, кликнете на копчето „Регистрирај се“ за да ја завршите регистрацијата.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
2. Пријавете се со телефонскиот број

Изберете го кодот на државата, внесете го вашиот телефонски број и кликнете на копчето „Испрати код“. Почекајте да се испрати кодот за потврда на СМС на вашиот телефон и внесете го кодот за потврда што го добивте. Поставете ја вашата лозинка за најава, прочитајте ја и согласете се со „Условите за користење“, а потоа кликнете „Регистрирај се“ за да ја завршите регистрацијата.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Совети:
1. Ако вашата адреса за е-пошта или телефонски број се врзани за една сметка на KuCoin, таа не може да се регистрира за множење.

2. Корисниците од Списокот на земји поддржан за регистрација на телефон може да регистрираат сметка преку мобилниот телефон. Ако вашата земја не е на поддржаната листа, ве молиме регистрирајте сметка преку вашата е-адреса.

3. Ако сте поканети да регистрирате сметка на KuCoin, проверете дали кодот за упатување е пополнет на интерфејсот за поставување лозинка или не. Ако не, врската за упатување може да биде истечена. Внесете го рачно кодот за упатување за да се осигурате дека врската со упатување е успешно воспоставена.

Ви честитаме што ја завршивте регистрацијата и сте во можност да го користите KuCoin сега.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin

Како да отворите сметка на KuCoin【APP】

Отворете ја апликацијата KuCoin и допрете [Сметка]. Ги поддржуваме корисниците да регистрираат сметка со мобилен телефон или адреса на е-пошта.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Допрете [Најави се].
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Допрете [Sign Up].
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin

1. Регистрирајте се со телефонскиот број

Изберете го кодот на државата, внесете го вашиот телефонски број и допрете го копчето „Испрати“. Почекајте да се испрати кодот за потврда на СМС на вашиот телефон и внесете го кодот за потврда што го добивте. Потоа допрете „Следно“.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Поставете ја лозинката за најава, прочитајте ја и согласете се со „Условите за користење“. Потоа допрете „Регистрирај се“ за да ја завршите регистрацијата.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin

2. Регистрирајте се со адреса за е-пошта

Внесете ја вашата е-пошта и кликнете на копчето „Испрати“. Почекајте кодот за потврда на е-поштата да биде испратен до вашето поштенско сандаче и внесете го кодот за потврда што сте го примиле.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Поставете ја лозинката за најава, прочитајте ја и согласете се со „Условите за користење“. Потоа допрете „Регистрирај се“ за да ја завршите регистрацијата.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Совети:
1. Ако вашата адреса за е-пошта или телефонски број се врзани за една сметка на KuCoin, таа не може да се регистрира за множење.

2. Корисниците од Списокот на земји поддржан за регистрација на телефон може да регистрираат сметка преку мобилниот телефон. Ако вашата земја не е на поддржаната листа, ве молиме регистрирајте сметка преку вашата е-адреса.

3. Ако сте поканети да регистрирате сметка на KuCoin, проверете дали кодот за упатување е пополнет на интерфејсот за поставување лозинка или не. Ако не, врската за упатување може да биде истечена. Внесете го рачно кодот за упатување за да се осигурате дека врската со упатување е успешно воспоставена.

Ви честитаме што ја завршивте регистрацијата и сте во можност да го користите KuCoin сега.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin

Како да преземете KuCoin APP?

1. Посетете го kucoin.com и ќе го најдете „Преземи“ во горниот десен агол на страницата или можете да ја посетите нашата страница за преземање.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Мобилната апликација за iOS може да се преземе во продавницата за апликации iOS: https://apps.apple.com/us/app/kucoin-buy-bitcoin-crypto/id1378956601
Мобилната апликација за Android може да се преземе во продавницата на Google Play: https ://play.google.com/store/apps/details?id=com.kubi.kucoinhl=en

Врз основа на оперативниот систем на вашиот мобилен телефон, можете да изберете „ Преземи со Android “ или „ Преземи iOS “.

2. Притиснете „GET“ за да го преземете.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
3. Притиснете „OPEN“ за да ја стартувате вашата апликација KuCoin за да започнете.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin

Како да се најавите на KuCoin


Како да се најавите на сметката KuCoin【PC】

Прво, треба да пристапите до kucoin.com . Ве молиме кликнете на копчето „Најави се“ во горниот десен агол на веб-локацијата.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Овде ви се нудат два начини да се најавите на сметката на KuCoin:

1. Со лозинка

Внесете ја вашата е-пошта/телефонски број и лозинка. Потоа, кликнете на копчето „Најави се“.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
2. Со QR-код

Отворете ја апликацијата KuCoin и скенирајте го QR-кодот за да се најавите.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin

Забелешки:
1. Ако не се сеќавате на вашата лозинка, ве молиме кликнете на „Ја заборавивте лозинката? јазиче;

2. Ако наидете на проблеми со Google 2FA, кликнете на Google 2FA проблеми;

3. Ако наидете на проблеми со мобилните телефони, ве молиме кликнете Phone Binding Issues;

4. Ако сте внесле погрешна лозинка пет пати, вашата сметка ќе биде заклучена 2 часа.

Како да се најавите на сметката KuCoin【APP】

Отворете ја апликацијата KuCoin што ја презедовте и допрете [Сметка] во горниот лев агол.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Допрете [Најави се].
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Најавете се преку телефонскиот број
  1. Внесете го кодот на државата и телефонскиот број.
  2. Внесете ја лозинката.
  3. Допрете го копчето „Најави се“.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Сега можете успешно да ја користите вашата сметка на KuCoin за тргување.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Најавете се преку е-пошта
  1. Внесете ја вашата е-пошта и лозинката што сте ги навеле при регистрацијата на страницата за најавување.
  2. Допрете „Најави се“.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Сега можете успешно да ја користите вашата сметка на KuCoin за тргување.


Ресетирај/Ја заборавив лозинката за најава

  • Ве молиме погледнете ја [Опција 1] ако сакате да ја ажурирате лозинката за најавување.
  • Ве молиме погледнете ја [Опција 2] ако сте ја заборавиле лозинката за најавување и не можете да се најавите.

Опција 1: Ажурирајте нова лозинка

Ве молиме најдете го копчето „Промени“ во делот „Лозинка за најава“ во „Поставки за безбедност“:
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Потоа, ве молиме внесете ја вашата тековна лозинка, поставете ја новата лозинка и кликнете „Поднеси“ за да завршите.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Опција 2: Ја заборавивте лозинката за најавување

Кликнете на „Ја заборавивте лозинката? на страницата за најавување. Потоа внесете ја вашата e-mail адреса или телефонски број и кликнете на копчето „Испрати код“. Проверете во вашето поштенско сандаче/телефон за кодот за потврда на е-поштата. Кликнете на „Поднеси“ откако ќе го пополните кодот за потврда што го добивте.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin

Ве молиме запомнете: Пред да ја внесете адресата/телефонот на е-пошта, проверете дали е веќе регистрирана на KuCoin. Кодот за потврда на е-пошта/СМС е валиден 10 минути.

Сега можете да поставите нова лозинка за најавување. Проверете дали лозинката е доволно комплицирана и правилно зачувана. За да ја осигурате безбедноста на сметката, НЕ ја користете истата лозинка што сте ја користеле на друго место.
Како да отворите сметка и да се најавите на KuCoin
Thank you for rating.